Hoppa till huvudinnehåll

Våra odlare

MED OMTANKE FÖR FRUKT OCH GRÖNT

Vi värnar extra mycket om våra odlare, och de om oss - det gynnar så klart dig som kund och ditt dagliga bruk av närodlade frukter och grönsaker.

VÅRA ODLARE

Vi på Trädgårdshallen har en viktig uppgift att förmedla ut till marknaden. Vi måste visa den respekt som odlarna förtjänar och förmedla vikten av arbetet som ligger bakom det vi säljer. Tusentals arbetstimmar läggs ner för att odla fram den mest smakrika tomaten, den perfekta ekologiska moroten eller gurkan som helst ska vara spikrak för att den ska gå hem på marknaden. Därför vill vi lyfta våra odlare och deras arbete lite extra, för att förmedla kunskap och förståelse och på så vis förändra till ett miljövänligare köpbeteende.

Ju närmre desto bättre

Frukt och grönt ska inte resa långt. Därför har vi tagit fram ett koncept där vi alltid strävar efter en så kort väg som möjligt från odlaren till marknaden. Det är vårt sätt att visa omtanke om vår jord, oss människor och det vi odlar. Och det är precis det som ”Ju Närmre Desto Bättre” handlar om och står för.

Vi samarbetar vi med noggrant utvalda odlare som är geografiskt spridda över landet, så att avstånden till marknaden minskar. Tillsammans med odlarna ser vi till att fylla konceptet med massor av yrkesstolthet, kvalitetstänk och kärlek till frukt och grönt som inte färdats långa sträckor.

Vill du veta mer om våra fantastiska odlare?
Besök gärna våra sociala medier!

LÄS MER

KÄLLSPRÅNGS GÅRD

Vi på Trädgårdshallen har ett nära samarbete med Källsprångs gård i Åsbro. Där odlar Arvid och Andrea Östlund med familj KRAV-märkta grönsaker. På gården finns främst morötter, vitkål, potatis, rödbetor, palsternackor, kålrötter, zucchinis och gurkor. På sensommaren odlas även broccoli, blomkål och grönkål. 

LÄS MER

KARINTORPS TOMATER

Vi har också ett samarbete med Karintorps Tomater i Åsbro. Här odlas obesprutade tomater där smak, form och färg är det viktigaste när de väljer vilka tomatsorter de odlar. Jakten efter den perfekta tomaten med mycket smak, doft och god hållbarhet pågår ständigt och de är stolta över att presentera årets sorter.

LÄS MER